Vanliga frågor & svar

Vad ska jag smörja fötterna med?
Det beror på om du har torra eller fuktiga fötter. För det första ska inga fötter ha mineraloljor på sig, dvs paraffin, vaselin, petrolatum m fl för det täpper till talgkörtlarna så att huden inte kan återfukta sig själv, huden blir torrare, och torrare. Hälsokosten och Body Shop, t ex, har mineraloljefria produkter, och Fotverkstaden med så klart. Köps bäst i samband med behandling då vi lär känna dina fötter. Oftast när man talar om fotkräm menar man kräm mot torra fötter. Har du fuktiga fötter ska du inte ha ”vanlig” fotkräm för då blir fötterna ännu fuktigare. Läs på förpackningen vilken typ av fötter produkten är avsedd för.

Varför spricker mina hälar?
Spricker de ”säsongsvis”? På vintern är luften väldigt mycket torrare än på sommaren – smörj dagligen. På sommaren går vi ofta utan strumpor som håller kvar fukten runt foten – hälen torkar, och dessutom i sandaler eller skor utan hälkappa – hälen ”flyter ut” och spricker lättare.
Är huden tjock runt hälkanten? Den typen av hud som bildar kanten spricker lätt om inget håller emot. Använd skor eller sulor med skålformad häl så hålls hälen ihop bättre.

Vilken typ av fil är bäst?
Sandpappersfilen är den bästa för normala fötter med normala förhårdnader. Borsta ur filen med en nagelborste under rinnande vatten efter varje användning så håller den längre. Varning för ”osthyvlar”, ”parmesanrivare” i metall. Med osthyvlarna är det lätt att ta för mycket och parmesanrivarna ruggar upp ytan och det blir värre! Smörj alltid efter filning.

Hur filar jag fötterna på bästa sätt?
Fötterna filas bäst efter dusch/bad, inte i dusch/bad för då får filen inget grepp. När du har torkat dig är huden lagom fuktig för att filen ska få tag. Fila en stund på samma ställe så ser du snart ”suddgummikorvar” lossna, då tar filen optimalt. Börja med grova sidan av filen, avsluta med fina sidan när foten har torkat lite till. Smörj in med passande fotkräm!

Hur bokar jag tid hos er?
Klicka på Bokadirekt-knappen så kan du smidigast välja tid direkt i kalendern. Telefon 070 606 37 37.

Hur avbokar jag min tid hos er?
Ring enl ovan eller klicka på ”Boka” knappen och följ anvisningarna.

Vad kan jag göra åt mina tjocka naglar?
Kom till mig så fräser jag ner och formar dem. Jag föreslår också vad du ska göra för att slippa fortsatta problem. Du kanske har nagelsvamp? För trånga skor? Löptränar du? Har de skadats tidigare, dvs har du fått ”kartnaglar”?