Behandlingar

podofix nagelkorrigeringPodofix nagelkorrigering – hjälp vid återkommande nageltrång
En Podofix är en liten hård plastplatta med en metallbygel i. Plattan klistras fast längst in vid roten på nageln och ska växa ut med nageln så långt det går. Plastplattan med bygeln ska därmed få den inåtväxande eller inrullade sidan av nageln, som skär in i köttet/huden, att tvingas växa rakt utan att nageltrång uppstår igen. Podofix nagelkorrigering fungerar liknande en tandställning, fast för tånaglar. Det är en enkel och smärtfri metod. Vid ofta återkommande nageltrång kan behandlingen behöva upprepas.

Silikon-inlägg
Vid t ex återkommande liktornar mellan tårna, sneda stortår pga hallux valgus, överridande tår osv kan silikon-inlägg vara till stor hjälp. Silikon är en tvåkomponents lera som härdar och bildar ett helt personligt inlägg. Det provas ut hos mig och ska kännas bra vid gång och rörelse samt avlasta där det bäst behövs. Vid problem så görs proceduren om en gång till för samma pris, samt att inlägget kan behöva justeras lite.

Nagelsvamp-test
En bit av några naglar klipps av och läggs i en vätska med en teststicka som efter tio minuter visar om det finns svamp i naglarna eller ej. Det är ett snabbt och enkelt sätt att få reda på tillståndet i naglarna samt ger ett mycket tillförlitligt resultat. Det blir billigare under en fotbehandling, men det går även att utföra enbart testet. Efter visat resultat får vi diskutera hur man bäst går till väga med olika komplementära behandlingar.
Du kan även se fler av våra andra fotbehandlingar här.